Blog

Ako rýchlo a efektívne zvýšiť povedomie o vašej značke?

Dostaňte sa do povedomia vašich potenciálnych zákazníkov a dajte im o sebe vedieť rýchlo a efektívne. Ukážeme vám, ako na to.

Možno sa pýtate, prečo je zvyšovanie povedomia o značke dôležité? 
Predstavte si, že zákazník hľadá produkt z kategórie elektroniky. Ak ste vy predajcom práve tohto sortimentu, vašou snahou by malo byť, aby si zákazník pri záujme o elektroniku okamžite spomenul na vašu značku a chcel od vás nakúpiť. 

Budovanie a zvyšovanie povedomia o značke je kľúčovým krokom – napokon, nemôžete si vybudovať lojálnu základnú zákazníkov, ak vás nebudú dobre poznať. 

Existuje mnoho spôsobov a návodov, ako môžete zvýšiť povedomie o vašej značke. My vám prinášame prehľad 5 z nich, o ktorých veríme, že sú efektívne a pomôžu vám vybudovať silné povedomie o vašej značke.

1️⃣ Majte vypracovanú podrobnú marketingovú stratégiu

Na začiatku KAŽDÉHO úspešného projektu – než sa už týka čohokoľvek – stojí prepracovaný plán, či stratégia. Platí to aj v marketingu. Bez stratégie sa totiž naozaj nezaobídete. Spíšte si všetko, čo chcete dosiahnuť, aké sú vaše krátkodobé aj dlhodobé ciele, stanovte si KPI, zhromaždite si materiál, ktorý budete využívať a v neposlednom rade si stanovte aj budget. Ak budete mať vypracovanú túto „kostru“, môžete sa pustiť do realizácie nápadov a dosahovania cieľov. 


2️⃣ Investuje do PR článkov

Neprehliadnite potenciál PR článkov! Ak chcete, aby vašu značku spoznalo širšie publikum a bolo si ju schopné zapamätať, umiestnite svoj článok na niektorý z webov, ktoré majú vysokú návštevnosť. Dobrým riešením môže byť aj umiestnenie na užšie špecializovaný web, ak aj váš ponúkaný sortiment je niečím špecifický.



3️⃣ Začnite používať nové sociálne siete

Buďte prítomní na viacerých sociálnych sieťach, aby ste mali možnosť osloviť čo najviac ľudí, ktorí spadajú do vášho cieľového publika. Nikdy neviete, kedy motyka vystrelí. Používajte preto viaceré platformy, aby ste sa svojim zákazníkom doslova dostali pod kožu. Vďaka tomu budete vedieť veľmi efektívne posilniť povedomie o vašej značke u rôznych vekových kategórií a mnohých skupín obyvateľstva. 


4️⃣ Buďte zapamätateľný

Snažte sa byť zapamätateľný – či už logom, sloganom alebo zaujímavou a pre vás charakteristickou grafikou. Nezabúdajte pri tom na konzistentnosť pri akejkoľvek komunikácii. Dbajte na to, aby ste boli jedinečný, zaujímavý a ľahko zapamätateľný. Ak totiž zákazníka oslovíte vašou prezentáciou, zaručene si na vás spomenie v momente, keď bude chcieť nakúpiť. 


5️⃣ Stavte na influencer marketing

Influencer marketing je jednou z najefektívnejších foriem pre zvyšovanie povedomia o značke. Spravte si prieskum, ktorý influencer má ku vašej značke najbližšie a mohol by sa stotožňovať s jej hodnotami. Vďaka influencer marketingu sa tak vaša značka dostane aj do povedomia ľudí, ktorí o vás možno ešte nepočuli. A ak je influencer dôveryhodný a má vybudovaný so svojimi sledovateľmi dobrý vzťah, môžete si byť istý, že sa investícia do influencer marketingu odrazí aj na vašich predajoch. 

Chceli by ste zvýšiť povedomie o vašej značke, no neviete, ako na to? Obráťte sa na nás! Radi vám s tým pomôžeme 🙂.