Blog

Ako môže blogovanie zvýšiť Vaše predaje?

Pokiaľ predávate produkty či služby online, vytvorenie sekcie Blog na Vašom webe môže byť pre Váš biznis mimoriadne prínosné. Ako ale môže blog priniesť nákupy a zisk? Tu je pár dôvodov.



1.     Umiestnite sa na popredných miestach vo výsledkoch vyhľadávania 

Vďaka blogu vytvárate stále nové stránky s kľúčovými slovami, ktoré Vám pomáhajú dostávať sa vo vyhľadávaní do vyšších výsledkov. Google zároveň uprednostňuje stránky, ktoré sú aktualizované pravidelne. Ak teda budete vytvárať blog na pravidelnej báze, Vaše šance dostať sa na popredné miesta vo vyhľadávaní sa značne zvyšujú. 



2.     Zvyšujte povedomie o značke

Ak sa dostanete na popredné priečky vo vyhľadávaní, budete tým zvyšovať povedomie o značke a dostanete sa k zákazníkom v tom správnom momente – keď chcú nakúpiť. 



3.     Premeňte návštevníkov na zákazníkov použitím správneho CTA 

Prvým úspechom je priviesť ľudí na Vašu stránku. Ak sa Vám to podarilo, v tejto chvíli je potrebné vyvolať v nich túžbu a premeniť ich na zákazníkov. Pri každom blogu by malo byť zreteľne viditeľné CTA, ktoré presmeruje ľudí z blogu na landing page, konkrétny produkt alebo zaujímavú ponuku. Zjednodušte návštevníkom prístup k nákupu a jednoducho ich premeňte na zákazníkov.



4.     Vybudujte si dôveru

Pri získavaní, ale aj udržiavaní si zákazníkov je dôvera dôležitým faktorom. Pravidelné pridávanie zaujímavých blogových článkov, ktoré budú pútavo spracované, nebudú na zákazníkov príliš tlačiť a bude v nich použitý ten správny CTA Vám pomôže nielen vybudovať dôveru, ale aj získať konverzie


Máte záujem zaradiť blog aj do Vašej stratégie? Kontaktujte nás a my Vám s tým radi pomôžeme.