Blog

Toto sú najlepšie AI aplikácie, ktoré vám uľahčia život

Nech už máte pohľad na umelú inteligenciu akýkoľvek, nedá sa prehliadnuť jej vplyv a veľký boom vo svete. Ak sa s ňou naučíte pracovať, môže vám mimoriadne pomôcť pri zvládaní rôznych taskov.

Hádam najpopulárnejšou aplikáciou, ktorú začali využívať ľudia z mnohých odvetví a profesií sa stal ChatGPT. Rozhodne však nie je jedinou na trhu. Prinášame vám preto prehľad tých najlepších AI aplikácií, ktoré určite stoja za vašu pozornosť.

PRE PRÁCU S TEXTOM

Chatbot ChatGPT vyvinutý spoločnosť Open AI dokáže spracovať vaše požiadavky a vygenerovať relevantné odpovede. Nemusíte písať vaše otázky v žiadnych kódoch, stačí, ak chatbotu normálnou ľudskou rečou zadáte úlohu. Tento trénovaný chatbot je naozaj inteligentným nástrojom, keďže dokáže bez problémov porozumieť bežnému jazyku. Vypočíta rovnice, vysvetlí fyzikálne pojmy, ale dokáže napríklad tvoriť aj marketingové texty či vymýšľať reklamné kampane!

Dajte si však pozor na to, že informácie, ktoré vám vygeneruje nemusia byť zakaždým 100 % pravdivé, tak si ich radšej overte v iných zdrojoch.
Využite možnosti umelej inteligencie Notion, aby ste mohli myslieť vo veľkom, pracovať rýchlejšie a kreatívnejšie. Toto sľubuje appka Notion. Pokiaľ vaša práca zahŕňa denno-dennú prácu s dokumentmi, čítanie, písanie a tvorbu contentu či zapisovanie rôznych poznámok, appka vám s tým dokáže pomôcť. Môžete ju využiť na tvorbu nových textov, vylepšenie exitujúcich, alebo na vytvorenie zhrnutia textu. Skvelým nástrojom, ktorý Notion ponúka je určite aj úprava textu v odrážkach do súvislého textu. Vám tak stačí spísať pár základných bodov a Notion sa postará o ostatné. Kreatívne marketingové duše ocenia aj pomoc s brainstormovaním napríklad pri blogových článkoch, či postoch na sociálne siete.

PRE PRÁCU S VIDEOM

Táto appka vám pomôže pretransformovať písaný text do videoformátu. Môžete si zvoliť niektorú z videošablón, preferovaného AI avatara a jazyk, v ktorom by mal rozprávať. Synthesia ponúka až 120 rôznych jazykov, a tiež prízvuky – napríklad pri angličtine máte možnosť zvoliť si britský, americký či austrálsky. Videá je možné editovať, meniť farby, pridávať brandové prvky či rôzne free fotky a videá z knižnice. Vytváranie videí hádam nikdy nebolo jednoduchšie.
Potrebujete vytvoriť 3D video objektu, produktu alebo napríklad krajiny? Skúste využiť AI appku Luma. Z videa alebo obrázkov dokáže vygenerovať video v 3D, ktoré vo výsledku pôsobí prirodzene a reálne. A čo je úžasné, stačí vám na to len iPhone! Výsledné video s ostrými detailmi, skvelým osvetlením a prirodzenými tieňmi môžete zdieľať na sociálnych sieťach, alebo môžete natočiť produkty, ktoré predávate na e-shope a zdieľať to priamo tam. Zákazníci určite ocenia, ak si budú môcť pozrieť vaše produkty v 3D 😉.

PRE PRÁCU S AUDIOM

Eleven Labs je AI appka, ktorou dokážete vytvoriť prirodzene znejúcu reč alebo pretransformovať písaný text na hovorené slovo. Určite viete, ako znie hovorená reč, ktorú vám z textu prečíta Google prekladač. Je to „suché“, bez emócie, strojové. Eleven Labs však vytvorí reč, v ktorej budete cítiť emóciu hovoriaceho so skvelou intonáciou a tempom reči – skrátka na nerozoznanie od reálneho človeka. Je ideálnym nástrojom napríklad pri tvorbe audio kníh.
Appka Supertone asistuje pri práci umelcov, producentov, content creatorov, vydavateľov audiokníh, hercov či scenáristov.

Dokáže vytvárať a generovať hlas, ktorý je na nerozoznanie od ľudskej reči, oddeľuje reč od ostatných hlasov a hlukov z okolia, klonuje a vylepšuje hlas.

PRE BOOSTNUTIE PRODUKTIVITY

S Heyday vám už neunikne žiaden task! Možno sa aj vám už stalo, že ste si pri researchi k nejakej téme pootvárali desiatky tabov. No a potom ste sa v nich stratili, pozatvárali ich a nakoniec ste nevedeli spätne dohľadať, kde ste videli tú informáciu, ktorú teraz súrne potrebujete. Áno, stáva sa to aj najlepším z nás 🙈 Heyday bude za vás sledovať históriu toho, čo ste robili na webe a automaticky ju roztriedi do prehľadných kategórií. Máte však možnosť vytvárať si aj vlastné nástenky. Jednoducho a rýchlo sa dostanete ku všetkému, čo potrebujete a už sa vám nestane, že na niečo zabudnete.
Channel povyšuje prácu s dátami na vyššiu úroveň. Všetky dáta automaticky spracuje do prehľadných grafov a pripraví dokonalú vizualizáciu. Channel je appka, ktorá je určená pre spoluprácu celého pracovného tímu. Môže ju teda využívať naozaj ktokoľvek. Po zadaní vstupných dát vo forme klasického písaného textu sa jej môžete opýtať na čokoľvek, napríklad pri e-shopoch vás môže zaujímať, koľko objednávok bolo uskutočnených minulý mesiac, alebo percentuálne rozdelenie objednávok podľa krajín. Marketingové agentúry môžu chcieť rýchlo zistiť, aký je priemerný reklamný budget ich klientov. Channel vám odpovie a navyše vám okamžite vygeneruje aj prehľadný graf.

PRE JEDNODUCHŠIE MEETINGY

Trávite vo vašej práci veľa času na meetingoch, z ktorých potom musíte vytvárať poznámky, prehľady a zhrnutia? Sembly vám uľahčí vašu prácu. Dokáže totiž prepísať hovorený text, robiť si poznámky a po skončení meetingu aj vygenerovať stručný obsah. Všetky poznámky aj z minulých meetingov budete mať na jednom mieste, a tak vám nebude robiť problém dohľadať si akúkoľvek informáciu. Pokiaľ sa nemôžete zúčastniť nejakého meetingu, pošlite tam namiesto vás Sembly! Aby ste ostali v obraze, môžete si prejsť poznámky a dôležité body, o ktorých sa diskutovalo.
Fireflies funguje na rovnakom princípe, ako Sembly. Dokáže zaznamenávať zvuk, obraz a generovať prepis hovoreného slova do textu. Vo všetkých vašich meetingoch sa budete jednoducho orientovať, pretože všetky informácie si budete vedieť spätne dohľadať. Pokiaľ sa budete chcieť vrátiť ku niektorému z meetingov, stačí, ak si pozriete poznámky, otázky, či tasky, o ktorých na stretnutí bola reč. To všetko za vás spraví appka Fireflies, a tak si budete môcť prebehnúť aj hodinový meeting za 5 minút.

Veríme, že sme vám týmto článkom rozšírili vaše obzory a že ste vďaka nám objavili ďalšiu skvelú AI appku, ktorá vám zjednoduší prácu a každodenný profesijný život 🤗