Blog

Trendy, ktoré ovládnu v roku 2023 sociálne siete

Ponúkame vám zoznam pár trendov, ktoré v roku 2023 ovládnu sociálne siete - a vy tak môžete byť o krok vpred pred konkurenciou!


Krátke videá 

Ak ste s nimi ešte nezačali, je najvyšší čas začať s plánovaním videocontentu na rok 2023. Pripravte si rôzne typy videí, ktorými budete vedieť zaujať vašich sledovateľov na všetkých sociálnych sieťach. 
Sociálne siete veľmi výrazným spôsobom ovplyvnil príchod platformy TikTok. Používatelia si rýchlo obľúbili krátke videá a momentálne sú populárnym formátom aj na Instagrame, Facebooku či YouTube v podobe YouTube Shorts. Ak chcete efektívne osloviť cieľovú skupinu, stavte budúci rok práve na krátke videá. 

💡NÁŠ TIP: Pri vytváraní videocontentu nezabúdajte na to, že video musí splniť svoj účel aj bez zvuku, keďže mnoho používateľov sleduje sociálne siete s vypnutými zvukmi. Hlavná myšlienka by mala osloviť používateľa zo samotného videa, prípadne zvážte doplnenie tituliek.



Social commerce

Predávate produkty alebo služby online? Tak nezabúdajte, že mať jeden predajný kanál už nestačí. Popri e-shope sa skúste zamerať aj na obchod na sociálnych sieťach. Nahrajte ponuku produktov na Instagram alebo na Facebook a ponúknite vašim zákazníkom možnosť nakúpiť u vás aj priamo na sociálnej sieti. Celý proces nákupu by mal byť jednoduchý a bezproblémový.



Personalizácia 

Kľúčovým je zobraziť správny obsah, správnej osobe v správnom čase. Dáta o používateľoch, ktoré máme teraz dostupné vám pomôžu veľmi efektívne personalizovať content, a tým aj získať lepšie výsledky. 



Influencer marketing

Spoluprácou so správnym influencerom dokážete nielen skvele zviditeľniť váš produkt či službu, ale aj získať nových zákazníkovzvýšiť predaje. Influencer vnesie do propagácie dávku autenticity, ktorú si zákazníci v dnešnej dobe mimoriadne cenia. Nehovoriac o tom, že pri influenceroch, ktorí majú vysoký počet sledovateľov a vysoké dosahy vám dokážu pomôcť k dosiahnutiu mimoriadne uspokojivého ROI. Podľa jedného z prieskumov Influencer Marketing Hub už v roku 2019 dokázal influencer marketing vygenerovať v prepočte približne 5,3 € za každé minuté €. 



Väčšia pozornosť venovaná reklamám na sociálnych sieťach

Platená reklama vám pomôže veľmi rýchlo osloviť vaše cieľové publikum a získať tak aj potenciálnych zákazníkov. Predpokladá sa, že celková suma investovaná inzerentmi do reklamy na sociálnych sieťach bude naďalej rásť nielen v roku 2023, ale aj v tých nadchádzajúcich. Pokiaľ ešte nemáte spustenú reklamu na sociálnych sieťach, rýchlo na tento vlak naskočte! 



Nemáte čas sledovať najnovšie trendy na sociálnych sieťach? Obráťte sa na nás! Radi vám budeme spravovať sociálne siete a poradíme najlepšie riešenia.